Kreativa systrar

Vernissage 18 september kl 12.00

Utställningen öppen fredagar 14 - 18.00, lördagar och söndagar 12- 15.00. Välkomna!

Fyra systrar från Nordingrå, Höga kusten tillsammans med extrasyster från Danmark visare alster med en mångfald av uttryckssätt.

Lise Madsen

Dansk syster som använder naturens egna material – näver. Näverslöjd är ett urgammalt hantverk, faktiskt ett av dom äldste i Norden.  Genom årtusenden har allmogen varit självförsörjande med bruksföremål. Därför och för att det är vackert och roligt att arbeta med näver, försöker jag bevara detta urgamla hantverk och tillämpa till modern tid.

Berit Rantzow 

Storasyster, boende på hemgården i Nordingrå, Höga Kusten. Har under mitt yrkesverksamma liv som lärare och läkare haft skapande som balans – ritat, målat, stickat, virkat, sytt, broderat mm. Visar på utställningen oljor, akvareller, broderier och blandtekniker.

Ruth Johansson

Mellansyster som bor i Mora.  Har alltid varit aktiv och kreativ. Gillar att vara ute i skog och mark, samt att arbeta i min trädgård. Min kreativitet får jag utlopp för i handarbeten i olika material. I utställningen visar jag Morahästar på mitt vis och textila alster.

Eva Sunesson

Mellansyster bosatt i Olofström. Att skapa med händerna har varit en bra avkoppling från arbetet, men främst handlar det om skaparglädje. Mesta tiden nu ägnar jag till stickning, virkning, tenntrådsbroderier som varvas med att vara mormor . Som pensionär utvecklar jag skapandet med att gå kurser på Konsthändigt i såväl akvarell som akryl. Svårt med roligt och spännande.

Helene Ecström

Lillasyster från Borlänge älskar att skapa. Som barn var tecknande och målande en självklar sysselsättning. Det har fortsatt hela livet och har utvecklats till att gälla fler material och tekniker. Genom eget intresse/nyfikenhet och i utbildning har jag haft förmånen att testa och utveckla mitt skapande. I utställningen visas akryl-, akvarellmålningar och glasfusingalster.